Bijzonder voedsel
Je hebt boter, kaas en eieren en je hebt bijzonder voedsel. Bijzonder lekker, bijzonder voedzaam, bijzonder mooi, bijzonder duur, bijzonder moeilijk, bijzonder zeldzaam, bijzonder traditioneel en bijzonder onsmakelijk. Je hebt ook gezond voedsel en gevaarlijk voedsel. Je hebt ook gewoon voedsel, dat we nu eenmaal tot ons moeten nemen omdat we energie moeten hebben.
Bijzonder
Er zijn vast nog wel meer bijzonder etenswaren. Als we er eentje tegenkomen dan gaan we er een onderzoekje naar verrichten en een artikel over samenstellen. Zo aten we in Frankrijk eens stierenballen. Details over dat menu zijn te mooi om u te onthouden. Gewoon eten of eten dat we gewend zijn en waarvan we daarom denken dat het gewoon is, kan ook zeer de moeite waard zijn om over te verhalen.
Gewoon
Soms is iets zo gewoon, dat het weer buitengewoon wordt. Ook daar willen we over berichten. Neem bijvoorbeeld de tomaat: Een bekend en gewoon product dat in bekant elke keuken wel te vinden is. Een tomaat is gewoon, maar een tomaat is buitengwoon als duizenden mensen er een tomatenfestival mee houden. In Spanje doen ze dat en dat geeft de vrucht toch een extra dimensie.
Hetzelfde zien we bij de knoflook, een lekkere smaakmaker in de keuken. Er is over de mythes rond de knoflook te vertellen en over het festival dat net als met de tomaat wordt gehouden met knoflook in de hoofdrol. In het zuiden van Frankrijk kun je dit fenomeen tegenkomen.
Duurste
Verder zoeken we naar de diamanten onder de voedingswarern. De fonkelde kostbaarheden onder de groenten, de uitblinkers onder de vruchten en de kampioenen van de bereidde waren. Neem bijvoorbeeld het kaasje van ezelinnenmelk. Ezelinnen hebben niet zo veel melk en daarom is het maken van ezelinnenmelkkaasjes een tijdrovende en kostbare zaak. Het maakt dat de kaas zijn gewicht in om en nabij goud waard is. Over zo'n product is een mooi artikel te schrijven en dat gaan we dan ook doen.
Merkwaardig
Komt u een merkwaardig product tegen, at u iets heel geks, zag u mensen een wel heel wonderlijk product verorberen, laat het ons weten. We zijn blij met tips, dat zet ons op sporen die we, als ze interessant genoeg lijken, subiet gaan volgen.