Piejet » Specials » Bijzonder voedsel

Bijzonder voedsel

Bijzonder voedsel Je hebt boter, kaas en eieren en je hebt bijzonder voedsel. Bijzonder lekker, bijzonder voedzaam, bijzonder mooi, bijzonder duur, bijzonder moeilijk, bijzonder zeldzaam, bijzonder traditioneel en bijzonder onsmakelijk. Je hebt ook gezond voedsel en gevaarlijk voedsel. Je hebt ook gewoon voedsel, dat we nu eenmaal tot ons moeten nemen omdat we energie moeten hebben.

Bijzonder

Er zijn vast nog wel meer bijzonder etenswaren. Als we er eentje tegenkomen dan gaan we er een onderzoekje naar verrichten en een artikel over samenstellen. Zo aten we in Frankrijk eens stierenballen. Details over dat menu zijn te mooi om u te onthouden. Gewoon eten of eten dat we gewend zijn en waarvan we daarom denken dat het gewoon is, kan ook zeer de moeite waard zijn om over te verhalen.

Gewoon

Soms is iets zo gewoon, dat het weer buitengewoon wordt. Ook daar willen we over berichten. Neem bijvoorbeeld de tomaat: Een bekend en gewoon product dat in bekant elke keuken wel te vinden is. Een tomaat is gewoon, maar een tomaat is buitengwoon als duizenden mensen er een tomatenfestival mee houden. In Spanje doen ze dat en dat geeft de vrucht toch een extra dimensie.
Hetzelfde zien we bij de knoflook, een lekkere smaakmaker in de keuken. Er is over de mythes rond de knoflook te vertellen en over het festival dat net als met de tomaat wordt gehouden met knoflook in de hoofdrol. In het zuiden van Frankrijk kun je dit fenomeen tegenkomen.

Duurste

Verder zoeken we naar de diamanten onder de voedingswarern. De fonkelde kostbaarheden onder de groenten, de uitblinkers onder de vruchten en de kampioenen van de bereidde waren. Neem bijvoorbeeld het kaasje van ezelinnenmelk. Ezelinnen hebben niet zo veel melk en daarom is het maken van ezelinnenmelkkaasjes een tijdrovende en kostbare zaak. Het maakt dat de kaas zijn gewicht in om en nabij goud waard is. Over zo'n product is een mooi artikel te schrijven en dat gaan we dan ook doen.

Merkwaardig

Komt u een merkwaardig product tegen, at u iets heel geks, zag u mensen een wel heel wonderlijk product verorberen, laat het ons weten. We zijn blij met tips, dat zet ons op sporen die we, als ze interessant genoeg lijken, subiet gaan volgen.
Walnootthee – thee van walnoottussenschotjes

Walnootthee – thee van walnoottussenschotjes

Het is een mooi lang scrabblewoord: walnoottussenschotjesthee. Het is nog lekker en gezond ook. Wat je er voor nodig hebt zijn de tussenschotjes van walnoten. Die noten eet je op, de doppen kun je in…
Eendenkroos – snelgroeiend en eiwitrijk waterplantje

Eendenkroos – snelgroeiend en eiwitrijk waterplantje

Eendenkroos, lemna minor, is het kleinste bloeiende plantje op aarde, het groeit en vermeerdert snel en zit boordevol eiwitten. Kroos is daarmee duurzaam voedsel voor het vee en in de toekomst wellich…
Guerilla Food – eten zoeken in bos, weiland en aan de kust recensie

Guerilla Food – eten zoeken in bos, weiland en aan de kust

Guerilla Food, zoek- en kookboek voor wildplukkers. Het boek geeft tips en informatie over eten verzamelen in bos, weiland, park en aan de kust. Het wordt wildplukken genoemd en het eten dat op die ma…
Conch schelp – Koninginneschelp van de kroonslak

Conch schelp – Koninginneschelp van de kroonslak

Conch, uit te spreken als konk, is een naam voor mooie middelgrote tot grote zeeslakken en hun schelpen. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten. De mooiste is de roze vleugelhoorn, die ook…
Andouillette – worstjes van varkensdarm uit Frankrijk

Andouillette – worstjes van varkensdarm uit Frankrijk

Het is een Franse lekkernij, de andouillette, het worstje van varkensdarm en varkensmaag dat eruit ziet als een saucijsje. De grove worst is iets voor vleesliefhebbers en in diverse plaatsen in Frankr…
Dennenthee – thee van dennennaalden

Dennenthee – thee van dennennaalden

Dennen geuren niet alleen lekker, de naalden van de bomen blijken ook nog eens een smakelijke en gezonde thee te leveren. Dennen zijn in oude culturen een beproefde medicinale bron. Een kopje thee get…
Eten van het wad: oester, garnaal, kokkel, mossel & alikruik

Eten van het wad: oester, garnaal, kokkel, mossel & alikruik

De Waddenzee is werelderfgoed en dat is niet voor niets. Er zijn vele diersoorten te zien en een tocht naar het wad is een belevenis op zich. Midden op het wad is de stilte te ervaren, zoals die in de…
Hondenvlees Festival - Yulin Dog Meat Festival

Hondenvlees Festival - Yulin Dog Meat Festival

Er zijn festivals in soorten en maten; groot en klein, mooi en ontroerend, kunstzinnig en met diepgang en er zijn omstreden festivals. Het Hondenvlees Festival in Yulin, het Yulin Dog Meat Festival, i…
Eten uit eigen tuin – pinksterbloem en zuring

Eten uit eigen tuin – pinksterbloem en zuring

Je eigen tuin kan een schat aan groente herbergen. Wie even neust tussen al de plantjes die in een niet al te aangeharkte tuin staan, kan verschillende eetbare soorten ontdekken. En dan bedoelen we ni…
Eten uit eigen tuin – onkruidgroente weegbree en zevenblad mijn kijk op

Eten uit eigen tuin – onkruidgroente weegbree en zevenblad

De onkruidgroente groeit overal. Het is eigenlijk een schande dat je het onkruid noemt, want er zitten kostelijke stoffen in en de smaak is doorgaans voortreffelijk. Niks geen toevoegingen als suiker,…
Eten uit eigen tuin – brandnetel, madeliefjes en paardebloem mijn kijk op

Eten uit eigen tuin – brandnetel, madeliefjes en paardebloem

Je hoeft geen echt groene vingers te hebben om toch uit je eigen tuin, of zelfs tuintje, te kunnen eten. Dan heb ik het niet over sla en wortelen maar over paardebloemen en brandnetels. Er staat de we…
Spinnen op het menu - gefrituurde tarantula op de hamburger

Spinnen op het menu - gefrituurde tarantula op de hamburger

Spinnen, ze zijn niet ieders lievelingsdier. Hun aaibaarheidsfactor is niet zo hoog en ze hebben veel te veel poten om te kriebelen om publiekslieveling te worden. Spinnen leuk en mooi vinden is één,…
Suiker en verborgen suiker

Suiker en verborgen suiker

Suiker is niet goed voor ons en daarom letten we op wat we eten. Lastig genoeg zitten er veel suikers verborgen in producten, waarvan je dat niet zou verwachten. In chips zit bijvoorbeeld suiker en da…
Koken met restjes en kliekjes - tegengaan van verspilling

Koken met restjes en kliekjes - tegengaan van verspilling

Er wordt in de wereld, en ook in Nederland, heel veel voedsel verspild. We kopen te veel in en koken te veel dat rechtstreeks bij het afval belandt. Dat is zonde van het eten, helemaal niet duurzaam e…
Drunkorexia – veel alcohol en weinig eten

Drunkorexia – veel alcohol en weinig eten

Drunkorexia is een eet- en drinkstoornis, een fenomeen dat veel onder studenten voorkomt. Het past bij het studentenleven van veel drinken in het weekend en door de week weinig eten en sporten om te v…
Fortified foods – Verrijkte voedingsmiddelen

Fortified foods – Verrijkte voedingsmiddelen

Fortified foods zijn verrijkte voedingsmiddelen, eten waar extra voedingsstoffen aan zijn toegevoegd. Het wordt al op grote schaal toegepast in verschillende producten zoals melk, vruchtensap, ontbijt…
Oliebollen – lekker maar je krijgt er rimpels van

Oliebollen – lekker maar je krijgt er rimpels van

Oliebollen zijn lekker en horen bij de traditionele oudejaarsviering. Schalen vol gaan er doorheen en we lusten er wel pap van, ze horen bij ons cultureel erfgoed. Toch moeten we ons ook bij het eten…
Rotte haai IJslandse delicatesse – Hákarl

Rotte haai IJslandse delicatesse – Hákarl

Het stinkt erger dan dat het smaakt: rotte Groenlandse haai. In IJsland is het een delicatesse die wordt klaargemaakt volgens een eeuwenoude bereidingswijze die terug gaat tot aan de Vikingen. Het aro…
René Pluijm – kookgek en culinaire nomade

René Pluijm – kookgek en culinaire nomade

René Pluijm kreeg de liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Zijn moeder hield van lekker koken en bracht die liefde over op haar zoon. Pluijm maakte er zijn vak van en werkte in alle disciplines…
Een Friesche eetgeschiedenis van Anne van Lieshout recensie

Een Friesche eetgeschiedenis van Anne van Lieshout

Anne van Lieshout schreef ‘Een Friesche eetgeschiedenis, Historische recepten uit de achttiende en negentiende eeuw’. Het is een klein maar fijn boekje geworden, met gerechten die het in de eenentwint…
Duizendjarige eieren – Pidan en pinusbloesemei

Duizendjarige eieren – Pidan en pinusbloesemei

Er bestaan nogal wat bijzondere gerechten en het duizendjarige ei, een Chinese delicatesse, is daar een van. Het ei wordt op een speciale manier geprepareerd en is niet echt duizend jaar oud, maar wel…
IJs - van roomijs en softijs tot waterijs en nog meer ijs

IJs - van roomijs en softijs tot waterijs en nog meer ijs

Roomijs, softijs, milkshake, slush puppie, waterijs. IJs is je reinste likplezier in een koekje of kartonnetje. Het is lekker in de winter, heerlijk in het voorjaar, koel in de zomer en verrukkelijk i…
Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

Truffel is een delicatesse en in de stad Carpentras, in de Provence, is er van november tot maart wekelijks truffelmarkt. De restaurants van de stad, die vlakbij de Mont Ventoux ligt, verwerken de zwa…
Provence – van Dijon door de Bourgogne

Provence – van Dijon door de Bourgogne

Op weg van Ameland naar de Provence, via deels de Route du Soleil, ligt net voorbij Dijon het hotel Arts & Terroirs. Het ligt in het hart van de Bourgogne wijnstreek en op de flanken van de heuvels li…
Barbecue Rookoven – gerechten roken in je eigen tuin

Barbecue Rookoven – gerechten roken in je eigen tuin

Het voorjaar, de zomer en de herfst is in Nederlandse contreien buitenkooktijd. Als het weer het even toelaat zitten we buiten met een glaasje en wat is er dan lekkerder dan ook buiten te eten. De bar…
Abalone – delicatesse en schelp met paua

Abalone – delicatesse en schelp met paua

Abalone is een prachtige schelp, waarvan het schelpdier te eten is en het parelmoer van de schelp gebruikt wordt om sieraden te maken. Er is zoveel op gevist dat het dier op veel plekken bijna is uitg…
Rivella – frisdrank met weinig calorieën

Rivella – frisdrank met weinig calorieën

Rivella, de frisdrank met een Zwitserse oorsprong en een Fries imago, veroverde in de jaren 60 Nederland. Zwitsers drinken er per persoon vele liters van per jaar en ook in Nederland en Luxemburg gaat…
Zevenbladpesto – lekkere saus van onkruid uit eigen tuin

Zevenbladpesto – lekkere saus van onkruid uit eigen tuin

Zevenblad is een heerlijke groente met een reputatie van onkruid. Het is een woekerende plant, die je tuin aardig vol kan zetten. Wie geen zevenblad in zijn tuin wil, moet hard werken en volhardend zi…
Algen – superfood of het groene goud

Algen – superfood of het groene goud

Algen zijn lastig als we ze in het aquarium of de vijver hebben, of als ze de tegels van ons terras glad maken, maar de minuscule organismen zijn ook waardevol. Het is net als met zevenblad in de tuin…
Koken op Ameland – recepten van eilanders recensie

Koken op Ameland – recepten van eilanders

‘Koken op Ameland’ is een boek, waarin de samenstellers een aantal recepten bijeen hebben gebracht om die te koppelen aan Amelanders. In het boek tref je gerechten met mossels, oesters, kokkels en vis…
Saffraan – duurste specerij ter wereld

Saffraan – duurste specerij ter wereld

Saffraan is de duurste specerij ter wereld met een rijke kleur en aparte smaak en aroma. In de oudheid genoot men al van de kwaliteiten van deze specerij. Het vraagt heel veel tijd en moeite om saffra…
MOSH/ MOAH - Minerale olieresten in ons voedsel

MOSH/ MOAH - Minerale olieresten in ons voedsel

Veel van ons eten is verpakt in kartonnen dozen die zijn bedrukt met logo’s, informatieve teksten en wervende plaatjes. De verpakkingen zijn veelal vervaardigd van gerecycled materiaal en de drukinkt…
Kripta Cava – Mousserende wijn uit Catalonië in Spanje

Kripta Cava – Mousserende wijn uit Catalonië in Spanje

Kripta cava is een mousserende wijn, die wel de beste wijn van Spanje wordt genoemd en tot de top van de wijnen op wereldniveau wordt gerekend. Het kan zich meten met Champagne en wordt op dezelfde wi…
Steenfruit, steenvrucht en verzamelsteenvrucht met pit

Steenfruit, steenvrucht en verzamelsteenvrucht met pit

Het is over het algemeen zoet en sappig en ligt in de zomer volop in het groente- en fruitschap: steenfruit. Steenvruchten heb je in soorten en maten en in diverse kleuren en dan is er ook nog verzame…
Dennenboom of Pinus - leverancier van voedsel, hout, hars

Dennenboom of Pinus - leverancier van voedsel, hout, hars

De dennenboom is een sieraad in de tuin en een pracht als hij samen met andere bomen een bos vormt. Naast dat het een fraaie boom is die heerlijk ruikt, is de den een leverancier van heel veel product…
Exotisch vlees – leeuw, kangoeroe, schildpad en haai

Exotisch vlees – leeuw, kangoeroe, schildpad en haai

Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een markt voor en als er vraag is volgt het aanbod vanzelf, of omgekeerd. Er is ook een markt voor exotische producten en vlees is daar een van. Exotic M…
Insecten – voedsel van de toekomst

Insecten – voedsel van de toekomst

Insecten eten is gezond. In het Westen zijn we het niet zo gewend, maar in grote delen van de wereld is het gebruikelijk om insecten te eten. Ze zijn lekker, voedzaam en gezond en als het eten van spr…
Reuzenpompoen op Ameland - pompoenkweekwedstrijd

Reuzenpompoen op Ameland - pompoenkweekwedstrijd

Jarenlang werd er op Ameland een pompoenkweekwedstrijd gehouden. Volgens traditie gingen de zaden dan een paar dagen voor Koninginnedag (30 april) de grond in om in het najaar de pompoenen te kunnen o…
Hollandse Nieuwe - nieuwe oogst haring

Hollandse Nieuwe - nieuwe oogst haring

Begin juni is het de tijd van Hollandse Nieuwe. Vaste prik. De haring wordt tijdens menig haringparty bij de staart gepakt om hem in de keel te laten glijden. Hollandse Nieuwe is een mooie naam voor d…
Frietfeestje – PotatoParty

Frietfeestje – PotatoParty

In het tweede decenium van de eenentwigste eeuw lijkt een nieuwe rage geboren die Frietparty of Frietfeestje wordt genoemd. De Social Media zorgen ervoor dat de beelden van de feestjes zich razendsnel…
Koffie - van Douwe Egberts naar Jacob Douwe Egberts

Koffie - van Douwe Egberts naar Jacob Douwe Egberts

Het is een bekende naam in Nederland; wie koffie zegt, zegt al gauw Douwe Egberts. Douwe Egberts is de zoon van Egbert Douwes uit Joure in Friesland en daar begon het allemaal voor DE. Het familiebedr…
Paardenvlees - draaivlees en het schandaal

Paardenvlees - draaivlees en het schandaal

We eten veel en vaak vlees, maar we willen wel weten wat voor vlees we in de kuip hebben. Begin 2013 staat paardenvlees volop in de belangstelling. Zonder dat we het wisten aten we paardenvlees, loute…
Koffie – Koffietijd, het lifestyleprogramma

Koffie – Koffietijd, het lifestyleprogramma

Voor de een is elke tijd koffietijd, maar voor de televisiemakers van het programma met die naam is dè echte koffie halverwege de ochtend. Koffietijd is het televisieprogramma dat vanaf april 2010 van…
Koffie en de Koffieplant Coffea arabica

Koffie en de Koffieplant Coffea arabica

De koffieplant, die oorspronkelijk uit oostelijk Afrika komt, levert de bonen die na bewerking de heerlijke drank oplevert waar complete volksstammen aan verslingerd zijn: koffie. Nederlanders drinken…
Koffie – Keurmerk beter voor boer en natuur

Koffie – Keurmerk beter voor boer en natuur

We drinken het graag en we drinken het bijna elke dag, maar aan koffie zit meer dan een lekkere smaak. Het heeft een nasmaak met een zwart randje. De koffie-productie trekt een zware wissel op de natu…
Koffie – Top Tien Koffielanden

Koffie – Top Tien Koffielanden

Koffie is een drank die in veel landen niet meer is weg te denken. Om alle koffieconsumerende landen van koffie te voorzien zijn er diverse koffieproducerende landen. Vooral in de buurt van de evenaar…
Koffie – van plant tot drank

Koffie – van plant tot drank

Elk moment van de dag is het wel koffietijd en bij het slurpen van het bruine goedje realiseren we ons niet wat voor reis de koffie heeft afgelegd alvorens hij onze smaakpapillen kietelt. Koffie komt…
Koffie – Ons dagelijks bakje troost

Koffie – Ons dagelijks bakje troost

's Ochtends, 's middags en 's avonds, misschien ook nog aan het eind van de middag: het zijn de fijne tijden van de dag waarop de koffie klaar staat. Het huis geurt en alleen dát al beurt op. We drink…
Koffie – Koffieboon in gevaar door roestschimmel en kevertje

Koffie – Koffieboon in gevaar door roestschimmel en kevertje

De koffieplant is een gevoelige plant, die gedijt onder specifieke omstandigheden. Klimaatverandering heeft invloed op de kwaliteit van de koffieboon. Komt het wel goed met ons bakkie leut? Wordt het…
Streekproducten Fan Fryske Grûn

Streekproducten Fan Fryske Grûn

Fan Fryske Grûn is een boekwerk over streekproducten uit de provincie Friesland. In het boek staan Friese streekproducten en streekgerechten, naast uitgebreide historische informatie en weetjes. Topko…
Cranberry of veenbes van de Waddeneilanden

Cranberry of veenbes van de Waddeneilanden

De cranberry is bekend als een Terschellinger bes en Vlieland timmert er mee aan de weg met een Week van de Cranberry. Hij groeit, in mindere mate, ook op Ameland. De cranberry of Amerikaanse veenbes…
Cajun keuken - koken met cajun kruidenmengsels

Cajun keuken - koken met cajun kruidenmengsels

De cajun keuken is een kruidige keuken. Het motto van de kok is: let niet op de calorieën, maar geniet van het eten. Dat is spekkie naar het bekkie van iedereen die van lekker eten houdt. De cajun keu…
Kweekvlees – Hamburger van de toekomst

Kweekvlees – Hamburger van de toekomst

Vlees dat gekweekt is in een laboratorium. Het kan en er zijn proeven mee genomen maar is het de toekomst? Lost dat het wereldvoedselprobleem op? Voor het allereerst werd er kunstvlees gekweekt en van…
Pule – Duurste kaas ter wereld van ezelinnenmelk

Pule – Duurste kaas ter wereld van ezelinnenmelk

De duurste kaas ter wereld is ezelinnenkaas uit Servië. De kaas wordt pule genoemd en komt na een zeer arbeidsintensieve verwerking tot stand. De ezelinnenmelkkaas is kostbaarder dan zilver en wordt v…
Antibioticaresistente bacteriën op vis en garnalen nieuws uitgelicht

Antibioticaresistente bacteriën op vis en garnalen

De garnalen en de vis uit Zuidoost-Azië en China bevat de multiresistente ESBL-bacterie. De vis en de garnalen zijn te vinden in de Nederlandse supermarkten, in het visschap. De gevaarlijke bacterie z…
Offerfeesten en weerstand tegen ritueel slachten van schapen

Offerfeesten en weerstand tegen ritueel slachten van schapen

Het Offerfeest is een islamitische traditie, die ook in Nederland gevierd wordt. De traditie kost vele dieren de kop. Als het Offerfeest toevallig op Dierendag valt is dat geen reden om het uit- of af…
Wereldkampioenschap Testikels Koken – BallsCup

Wereldkampioenschap Testikels Koken – BallsCup

Er zijn Testicle Festivals en er is een testikel kookwedstrijd. Servië kent het World Testicle Cooking Championship, die kortweg BallsCup wordt genoemd. Elk jaar aan het einde van de zomer komen de li…
Testicle Festival - het festival van de stierenballen

Testicle Festival - het festival van de stierenballen

Een Testicle Festival is een festival met de testikels van dieren in het middelpunt. Het is vooral een culinair festival, waar ballen, die op verschillende manieren zijn klaargemaakt, op het menu staa…
Testikels - Stierenballen als lekkernij

Testikels - Stierenballen als lekkernij

Er bestaat veel bijzonder eten, voedsel dat een lekkernij of juist gewone hap is voor verre culturen en eten waar Nederlanders even aan moeten wennen of nooit aan zullen wennen. Stierenballen is een v…
Guinness – Het zwarte bier van Ierland uit Dublin

Guinness – Het zwarte bier van Ierland uit Dublin

In Dublin staat de fabriek waar de oorsprong ligt van Guinness, het ‘ruby red beer’ dat ook wel het 'zwarte goud van Ierland' wordt genoemd. Arthur Guinness startte de brouwerij in het midden van de a…
Bananen – Chiquita en Fyffes als grote bananenproducenten

Bananen – Chiquita en Fyffes als grote bananenproducenten

Banaan is een geliefde vrucht, het is de meest verkochte fruitsoort in de winkel en op de markt. De twee bekende bananenproducenten Chiquita en Fyffes gingen in het voorjaar van 2014 samen en vormen s…
Dag van het IJs

Dag van het IJs

Hij bestaat echt, de Dag van het IJs. Het is zelfs een Europese Dag van het ijs, van het ambachtelijk ijs, welteverstaan. De Dag van het IJs werd in 2013 voor de eerste keer georganiseerd. Het initiat…
Voedselverspilling en Kliekjesdag

Voedselverspilling en Kliekjesdag

We koken vaak te veel en gooien goed voedsel weg. Ons oog is vaak groter dan onze maag en dat is zonde van het eten, kost onnodig veel geld en vult de groene of grijze afvalbak zonder dat dit nodig is…
Kampioen koffieleuten

Kampioen koffieleuten

Nederlanders zijn wereldkampioen koffieleuten. Nergens ter wereld worden zoveel kopjes koffie gedronken als in Nederland. De Nederlanders lusten er wel pap van. In Nederland is het altijd 'Koffietijd'…
Bananen – Vader Steenwelle maakt kunst van banaan

Bananen – Vader Steenwelle maakt kunst van banaan

Van bananen kun je kunstwerkjes maken en je kunt er nog beroemd mee worden ook. Dat bewees een vader die voor zijn kinderen figuurtjes tekende op de bananen die ze meekregen als hapje voor in de pauze…
Kaviaar van steur - lekkere eitjes van viskuit

Kaviaar van steur - lekkere eitjes van viskuit

Kaviaar wordt algemeen beoordeeld als een delicatesse, een klein hapje dat niet te omschrijven is zo lekker. Het zijn de onbevruchte eitjes van de steur, die we kaviaar noemen. Er zijn verschillende v…
Rupsen op het menu - eiwitrijk voedsel van de toekomst

Rupsen op het menu - eiwitrijk voedsel van de toekomst

In Nederland is het nog niet zo ingeburgerd, maar in diverse landen staan rupsen regelmatig op het menu. In Mexico en Zambia, om maar twee landen te noemen, lusten ze er wel pap van. De zwarte en brui…
Bramen - bramenpluk en Brommelfestival

Bramen - bramenpluk en Brommelfestival

Na de zomer begint het bramenseizoen. In het zuiden van het land is het zomerfruit en in het noorden zijn de vruchten het dikst in de herfst. Als in de zomer of nazomer de vruchten aan de struiken han…
Suiker - verslavend, slecht of gewoon lekker

Suiker - verslavend, slecht of gewoon lekker

Suiker is lekker maar ook funest. Suiker werkt verslavend en daarom zouden er eigenlijk waarschuwingsstickers op producten waar suiker aan is toegevoegd moeten staan. Dat vindt Paul van Velpen, direct…
Restaurant De Klimop op Waddeneiland Ameland

Restaurant De Klimop op Waddeneiland Ameland

De Klimop is een café restaurant in Nes op Ameland. Het is een levende oudheidkamer. Wie het trapje afstapt, de molensteen passeert en de zaak binnenstapt, doet een paar passen terug in de tijd. Het h…
Gepubliceerd door Piejet op 10-08-2013, laatst gewijzigd op 01-03-2019. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Persbureau Ameland