Artikelen 1 - 10 van 65 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Abalone is een prachtige schelp, waarvan het schelpdier te eten is en het parelmoer van de schelp gebruikt wordt om sieraden te maken. Er is zoveel op gevist dat het dier op veel plekken bijna is uitg…
Buitenlands, 27-07-2016
Algen zijn lastig als we ze in het aquarium of de vijver hebben, of als ze de tegels van ons terras glad maken, maar de minuscule organismen zijn ook waardevol. Het is net als met zevenblad in de tuin…
Diversen, 22-05-2016
De pure smaak van Ameland zit in enkele producten die het predikaat Amelands Produkt mogen voeren. Het keurmerk Amelands Produkt bestaat sinds 1998 en valt onder de paraplu van Waddengoud, het keurm…
Producten, 12-04-2012
Het is een Franse lekkernij, de andouillette, het worstje van varkensdarm en varkensmaag dat eruit ziet als een saucijsje. De grove worst is iets voor vleesliefhebbers en in diverse plaatsen in Frankr…
Buitenlands, 13-04-2016
recensie
Op Ameland is een Arctisch Kookboekje uitgegeven dat tevens een Amelands Kookboekje is. Het is een kleinood waarin informatie staat over de walvisvaarders in de 18e eeuw en over wat die mannen aten. H…
Diversen, 14-08-2018
Banaan is een geliefde vrucht, het is de meest verkochte fruitsoort in de winkel en op de markt. De twee bekende bananenproducenten Chiquita en Fyffes gingen in het voorjaar van 2014 samen en vormen s…
Producten, 09-04-2014
Van bananen kun je kunstwerkjes maken en je kunt er nog beroemd mee worden ook. Dat bewees een vader die voor zijn kinderen figuurtjes tekende op de bananen die ze meekregen als hapje voor in de pauze…
Diversen, 29-01-2014
Het voorjaar, de zomer en de herfst is in Nederlandse contreien buitenkooktijd. Als het weer het even toelaat zitten we buiten met een glaasje en wat is er dan lekkerder dan ook buiten te eten. De bar…
Bereiding, 27-07-2016
Na de koffietenten op elke hoek van de straat volgen de theebars: de theeverkopers gaan de strijd aan met de koffieketens. Thee is hip aan het worden en in het tweede decennium van de eenentwintigste…
Dranken overig, 05-06-2013
De cajun keuken is een kruidige keuken. Het motto van de kok is: let niet op de calorieën, maar geniet van het eten. Dat is spekkie naar het bekkie van iedereen die van lekker eten houdt. De cajun keu…
Recepten, 25-09-2012