Piejet » Eten en Drinken: Pagina 2
Artikelen 11 - 20 van 65 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Cranberry of veenbes van de Waddeneilanden

Cranberry of veenbes van de Waddeneilanden

De cranberry is bekend als een Terschellinger bes en Vlieland timmert er mee aan de weg met een Week van de Cranberry. Hij groeit, in mindere mate, ook op Ameland. De cranberry of Amerikaanse veenbes… Producten, 29-12-2012
Dag van de Garnaal - in Lauwersoog aan de Waddenzee

Dag van de Garnaal - in Lauwersoog aan de Waddenzee

De Dag van de Garnaal is een evenement dat georganiseerd wordt door Stichting Promotie Lauwersoog. Het evenement is tweejaarlijks en trekt enkele tientallen duizenden bezoekers. Het is een dag vol nau… Producten, 18-08-2014
Dag van het Duitse bier en het Reinheitsgebot

Dag van het Duitse bier en het Reinheitsgebot

Duitsland heeft een Dag van het Duitse bier en dat is op 23 april. Het is de dag waarop Hertog Willem IV in 1516 het ‘Reinheitsgebot des Bieres’ uitvaardigde, de oudste warenwet ter wereld. In het voo… Bier en wijn, 15-04-2014
Dag van het IJs

Dag van het IJs

Hij bestaat echt, de Dag van het IJs. Het is zelfs een Europese Dag van het ijs, van het ambachtelijk ijs, welteverstaan. De Dag van het IJs werd in 2013 voor de eerste keer georganiseerd. Het initiat… Diversen, 26-03-2014
Dennenthee – thee van dennennaalden

Dennenthee – thee van dennennaalden

Dennen geuren niet alleen lekker, de naalden van de bomen blijken ook nog eens een smakelijke en gezonde thee te leveren. Dennen zijn in oude culturen een beproefde medicinale bron. Een kopje thee get… Diversen, 17-07-2017
Duizendjarige eieren – Pidan en pinusbloesemei

Duizendjarige eieren – Pidan en pinusbloesemei

Er bestaan nogal wat bijzondere gerechten en het duizendjarige ei, een Chinese delicatesse, is daar een van. Het ei wordt op een speciale manier geprepareerd en is niet echt duizend jaar oud, maar wel… Producten, 29-06-2015
Een Friesche eetgeschiedenis van Anne van Lieshout recensie

Een Friesche eetgeschiedenis van Anne van Lieshout

Anne van Lieshout schreef ‘Een Friesche eetgeschiedenis, Historische recepten uit de achttiende en negentiende eeuw’. Het is een klein maar fijn boekje geworden, met gerechten die het in de eenentwint… Diversen, 08-03-2018
Eendenkroos – snelgroeiend en eiwitrijk waterplantje

Eendenkroos – snelgroeiend en eiwitrijk waterplantje

Eendenkroos, lemna minor, is het kleinste bloeiende plantje op aarde, het groeit en vermeerdert snel en zit boordevol eiwitten. Kroos is daarmee duurzaam voedsel voor het vee en in de toekomst wellich… Diversen, 22-06-2013
Eten uit eigen tuin – pinksterbloem en zuring

Eten uit eigen tuin – pinksterbloem en zuring

Je eigen tuin kan een schat aan groente herbergen. Wie even neust tussen al de plantjes die in een niet al te aangeharkte tuin staan, kan verschillende eetbare soorten ontdekken. En dan bedoelen we ni… Diversen, 25-05-2015
Eten van het wad: oester, garnaal, kokkel, mossel & alikruik

Eten van het wad: oester, garnaal, kokkel, mossel & alikruik

De Waddenzee is werelderfgoed en dat is niet voor niets. Er zijn vele diersoorten te zien en een tocht naar het wad is een belevenis op zich. Midden op het wad is de stilte te ervaren, zoals die in de… Diversen, 04-04-2017