Artikelen 41 - 50 van 65 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Kripta cava is een mousserende wijn, die wel de beste wijn van Spanje wordt genoemd en tot de top van de wijnen op wereldniveau wordt gerekend. Het kan zich meten met Champagne en wordt op dezelfde wi…
Bier en wijn, 02-05-2016
Vlees dat gekweekt is in een laboratorium. Het kan en er zijn proeven mee genomen maar is het de toekomst? Lost dat het wereldvoedselprobleem op? Voor het allereerst werd er kunstvlees gekweekt en van…
Producten, 06-08-2013
Veel van ons eten is verpakt in kartonnen dozen die zijn bedrukt met logo’s, informatieve teksten en wervende plaatjes. De verpakkingen zijn veelal vervaardigd van gerecycled materiaal en de drukinkt…
Diversen, 08-05-2016
De oester is een schelpdier dat in de Waddenzee en de Zeeuwse wateren voorkomt. Al eeuwenlang wordt er van de oester gesmuld. De platte oester in de Waddenzee is grotendeels verdreven door de Japanse…
Diversen, 28-07-2016
Oliebollen zijn lekker en horen bij de traditionele oudejaarsviering. Schalen vol gaan er doorheen en we lusten er wel pap van, ze horen bij ons cultureel erfgoed. Toch moeten we ons ook bij het eten…
Diversen, 29-12-2014
We eten veel en vaak vlees, maar we willen wel weten wat voor vlees we in de kuip hebben. Begin 2013 staat paardenvlees volop in de belangstelling. Zonder dat we het wisten aten we paardenvlees, loute…
Diversen, 28-02-2013
De duurste kaas ter wereld is ezelinnenkaas uit Servië. De kaas wordt pule genoemd en komt na een zeer arbeidsintensieve verwerking tot stand. De ezelinnenmelkkaas is kostbaarder dan zilver en wordt v…
Producten, 09-08-2013
René Pluijm kreeg de liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Zijn moeder hield van lekker koken en bracht die liefde over op haar zoon. Pluijm maakte er zijn vak van en werkte in alle disciplines…
Diversen, 28-12-2014
Rivella, de frisdrank met een Zwitserse oorsprong en een Fries imago, veroverde in de jaren 60 Nederland. Zwitsers drinken er per persoon vele liters van per jaar en ook in Nederland en Luxemburg gaat…
Dranken overig, 18-07-2016
Het stinkt erger dan dat het smaakt: rotte Groenlandse haai. In IJsland is het een delicatesse die wordt klaargemaakt volgens een eeuwenoude bereidingswijze die terug gaat tot aan de Vikingen. Het aro…
Buitenlands, 28-12-2014