Artikelen 51 - 60 van 65 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
In Nederland is het nog niet zo ingeburgerd, maar in diverse landen staan rupsen regelmatig op het menu. In Mexico en Zambia, om maar twee landen te noemen, lusten ze er wel pap van. De zwarte en brui…
Diversen, 07-01-2014
Saffraan is de duurste specerij ter wereld met een rijke kleur en aparte smaak en aroma. In de oudheid genoot men al van de kwaliteiten van deze specerij. Het vraagt heel veel tijd en moeite om saffra…
Producten, 18-05-2016
Spinnen, ze zijn niet ieders lievelingsdier. Hun aaibaarheidsfactor is niet zo hoog en ze hebben veel te veel poten om te kriebelen om publiekslieveling te worden. Spinnen leuk en mooi vinden is één,…
Diversen, 26-03-2015
Het is over het algemeen zoet en sappig en ligt in de zomer volop in het groente- en fruitschap: steenfruit. Steenvruchten heb je in soorten en maten en in diverse kleuren en dan is er ook nog verzame…
Diversen, 20-07-2017
Fan Fryske Grûn is een boekwerk over streekproducten uit de provincie Friesland. In het boek staan Friese streekproducten en streekgerechten, naast uitgebreide historische informatie en weetjes. Topko…
Diversen, 07-01-2013
Suiker is niet goed voor ons en daarom letten we op wat we eten. Lastig genoeg zitten er veel suikers verborgen in producten, waarvan je dat niet zou verwachten. In chips zit bijvoorbeeld suiker en da…
Producten, 08-03-2015
Een Testicle Festival is een festival met de testikels van dieren in het middelpunt. Het is vooral een culinair festival, waar ballen, die op verschillende manieren zijn klaargemaakt, op het menu staa…
Diversen, 10-08-2014
Er bestaat veel bijzonder eten, voedsel dat een lekkernij of juist gewone hap is voor verre culturen en eten waar Nederlanders even aan moeten wennen of nooit aan zullen wennen. Stierenballen is een v…
Producten, 04-08-2014
Truffel is een delicatesse en in de stad Carpentras, in de Provence, is er van november tot maart wekelijks truffelmarkt. De restaurants van de stad, die vlakbij de Mont Ventoux ligt, verwerken de zwa…
Buitenlands, 16-09-2016
We koken vaak te veel en gooien goed voedsel weg. Ons oog is vaak groter dan onze maag en dat is zonde van het eten, kost onnodig veel geld en vult de groene of grijze afvalbak zonder dat dit nodig is…
Diversen, 03-02-2014